Do góry

Dania główne Przepis na:

Kanapeczki z pastą rybną

Kanapeczki z pastą rybną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kanapeczki z pastą rybną"

Składniki

  • Pasta:
  • 20 dag łososia wędzonego
  • 15 dag twarożku śmietankowego (kanapkowego)
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz Dodatkowo:
  • 8-10 pszennych tostów
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 kawałek ogórka sałatkowego
  • 8-10 listków rukoli
  • natka pietruszki
  • ziarenka czerwonego pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajko wkładam do posolonej wody, gotuję na twardo (ok. 10 minut). Potem wyjmuję, odkładam do wystudzenia. Obieram ze skorupki, kroję na ćwiartki. Łososia przekładam do miseczki. Do ryby dodaję twarożek oraz jajko. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Miksuję blenderem na gładką pastę. Przekładam ją do szprycy z końcówką w kształcie dużej gwiazdki.

  2. Z tostów wycinam foremkami kwiatki. Smaruję je masłem, obkładam plasterkami ogórka. Na każdy kwiatek wyciskam rozetkę pasty. Kanapeczki dekoruję kawałkami papryki, rukolą i listkami natki. Na koniec posypuję czerwonym pieprzem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń