Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym czasie tych warzyw jest sporo więc działamy i robimy różne połączenia. Warunek jest jeden, aby to połączenie było smaczne, w tym wypadku właśnie takie jest.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1051
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 343
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 566
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1051
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia cukini i bakłażana w grube plastry, posypujemy solą z dwóch stron i odstawiamy na pół godziny.
Obieramy pieczarki i kroimy w plasterki, potem obieramy cebulę i kroimy w kostkę. Wsypujemy na patelnię na rozgrzany olej i podsmażamy. Oczywiście solimy, pieprzymy i dodajemy inne przyprawy, które lubimy.
Na rozgrzaną patelnię grilową kładziemy cukinie i bakłażana, posypujemy papryką i opiekamy z dwóch stron do miękkości. Pamiętajmy, że bakłażan będzie pierwszy cukinia wymaga dłuższego smażenia.
Jak pieczaki są już miękkie dolewamy powoli jogurtu i mieszamy.
Przygotowujemy dodatki takie jak ser, rukola i inne, które Wam odpowiadają.
Gdy cukinia jest miękka to wyjmujemy na talerz kładziemu kawałki sera i na to nakładamy pieczarki smażone z jogurtem.
Następnie dokładamy płatki sera oraz rukolę i przykrywamy bakłażanem, który jest już miękki.
I tak oto wygląda nasza kanapka . Trochę rukoli na talerz i danie gotowe. Smacznego :-)