Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jackfruita w puszce jeszcze niedawno widziałam tylko w sklepach internetowych. Cieszę się, że teraz bez problemu można go kupić stacjonarnie. Ma ciekawą konsystencję i po odpowiednim przyprawieniu staje się smakowitym dodatkiem wielu dań.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5966
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 780
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 827
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5966
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 780
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 827
Składniki
Na oliwie podsmażam pokrojone w piórka szalotki z czosnkiem. Jackfruita rozrywam na kawałki a twarde części kroję nożem. Całość dodaję do cebuli. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Mieszam, podsmażam chwilę i dodaję sos sojowy. Dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam. Skrapiam sokiem z cytryny i podsmażam ok. 5 minut. Kromki chleba smaruję majonezem, układam sałatę, jackfruita i warzywa.