Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jackfruita w puszce jeszcze niedawno widziałam tylko w sklepach internetowych. Cieszę się, że teraz bez problemu można go kupić stacjonarnie. Ma ciekawą konsystencję i po odpowiednim przyprawieniu staje się smakowitym dodatkiem wielu dań.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 447
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21925
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1784
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 447
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21925
Składniki
Na oliwie podsmażam pokrojone w piórka szalotki z czosnkiem. Jackfruita rozrywam na kawałki a twarde części kroję nożem. Całość dodaję do cebuli. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Mieszam, podsmażam chwilę i dodaję sos sojowy. Dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam. Skrapiam sokiem z cytryny i podsmażam ok. 5 minut. Kromki chleba smaruję majonezem, układam sałatę, jackfruita i warzywa.