Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jackfruita w puszce jeszcze niedawno widziałam tylko w sklepach internetowych. Cieszę się, że teraz bez problemu można go kupić stacjonarnie. Ma ciekawą konsystencję i po odpowiednim przyprawieniu staje się smakowitym dodatkiem wielu dań.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8266
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2841
Polecam.
Odsłon: 1482
Polecam.
Odsłon: 439
Składniki
Na oliwie podsmażam pokrojone w piórka szalotki z czosnkiem. Jackfruita rozrywam na kawałki a twarde części kroję nożem. Całość dodaję do cebuli. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Mieszam, podsmażam chwilę i dodaję sos sojowy. Dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam. Skrapiam sokiem z cytryny i podsmażam ok. 5 minut. Kromki chleba smaruję majonezem, układam sałatę, jackfruita i warzywa.