Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaprale to roladki naprawdę na bogato! W środku znajduje się cała moc warzyw, idealnie połączonych ze sobą wspólnym smażeniem z dodatkiem przypraw. Danie świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad czy większe uroczystości rodzinne.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Przygotuj farsz. Wszystkie warzywa oczyść i obierz ze skórek. Posiekaj je bardzo drobno. W głębokiej patelni rozgrzej olej i dodaj warzywa, z wyłączeniem papryki. Smaż je do miękkości i odparowania nadmiaru wody. Dołóż paprykę. Dopraw całość do smaku i kontynuuj smażenie jeszcze przez kilka minut. Zdejmij farsz z ognia i ostudź.
Przygotuj mięso. Wołowinę pokrój na kotlety. Rozbij je tłuczkiem bardzo cienko. Posyp je solą, pieprzem i papryką. Na każdy kotlet nakładaj po 1-2 łyżce farszu. Zwiń mięso i zabezpiecz je wykałaczkami. Na czystej patelni rozgrzej olej do smażenia. Smaż roladki z każdej strony do zezłocenia.
Następnie wlej wodę i przykryj patelnię pokrywkę. Duś kaprale na małym ogniu przez 25 minut do miękkości mięsa. Podawaj na ciepło, z ulubionym dodatkiem skrobiowym: ziemniakami, kaszą, ryżem.