Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaprale to roladki naprawdę na bogato! W środku znajduje się cała moc warzyw, idealnie połączonych ze sobą wspólnym smażeniem z dodatkiem przypraw. Danie świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad czy większe uroczystości rodzinne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Przygotuj farsz. Wszystkie warzywa oczyść i obierz ze skórek. Posiekaj je bardzo drobno. W głębokiej patelni rozgrzej olej i dodaj warzywa, z wyłączeniem papryki. Smaż je do miękkości i odparowania nadmiaru wody. Dołóż paprykę. Dopraw całość do smaku i kontynuuj smażenie jeszcze przez kilka minut. Zdejmij farsz z ognia i ostudź.
Przygotuj mięso. Wołowinę pokrój na kotlety. Rozbij je tłuczkiem bardzo cienko. Posyp je solą, pieprzem i papryką. Na każdy kotlet nakładaj po 1-2 łyżce farszu. Zwiń mięso i zabezpiecz je wykałaczkami. Na czystej patelni rozgrzej olej do smażenia. Smaż roladki z każdej strony do zezłocenia.
Następnie wlej wodę i przykryj patelnię pokrywkę. Duś kaprale na małym ogniu przez 25 minut do miękkości mięsa. Podawaj na ciepło, z ulubionym dodatkiem skrobiowym: ziemniakami, kaszą, ryżem.