Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaprale to roladki naprawdę na bogato! W środku znajduje się cała moc warzyw, idealnie połączonych ze sobą wspólnym smażeniem z dodatkiem przypraw. Danie świetnie sprawdzi się na niedzielny obiad czy większe uroczystości rodzinne.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Przygotuj farsz. Wszystkie warzywa oczyść i obierz ze skórek. Posiekaj je bardzo drobno. W głębokiej patelni rozgrzej olej i dodaj warzywa, z wyłączeniem papryki. Smaż je do miękkości i odparowania nadmiaru wody. Dołóż paprykę. Dopraw całość do smaku i kontynuuj smażenie jeszcze przez kilka minut. Zdejmij farsz z ognia i ostudź.
Przygotuj mięso. Wołowinę pokrój na kotlety. Rozbij je tłuczkiem bardzo cienko. Posyp je solą, pieprzem i papryką. Na każdy kotlet nakładaj po 1-2 łyżce farszu. Zwiń mięso i zabezpiecz je wykałaczkami. Na czystej patelni rozgrzej olej do smażenia. Smaż roladki z każdej strony do zezłocenia.
Następnie wlej wodę i przykryj patelnię pokrywkę. Duś kaprale na małym ogniu przez 25 minut do miękkości mięsa. Podawaj na ciepło, z ulubionym dodatkiem skrobiowym: ziemniakami, kaszą, ryżem.