Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kapsalon. Holenderski fast food składający się z frytek, gyrosa, sera i ulubionych warzyw. Polecam!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 350
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy. Frytki smażymy we frytkownicy lub w piekarniku. Pierś kurczaka podsmażamy na patelni.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Do pojemników nakładamy frytki, na to gyros i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku ok 10 min - do roztopienia sera.
Pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Gdy wyciągniemy pojemnik z piekarnika, układamy resztę składników: pomidory, ogórki, kapustę, cebulę, kukurydzę. Na samą górę ulubione sosy. Smacznego!