Do góry

Dania główne Przepis na:

kapsalon

kapsalon

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 3132

Dodano:

Odsłon: 7032

Domowy kapsalon. Holenderski fast food składający się z frytek, gyrosa, sera i ulubionych warzyw. Polecam!

Składniki

  • kapusta pekińska lub lodowa
  • cebula biała lub czerwona
  • ogórek świeży
  • pomidorki koktajlowe
  • Kukurydza
  • ser żółty
  • frytki
  • pierś z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • sosy (ketchup, sos czosnkowy itp.)
  • potrzebny będzie jeszcze pojemnik do zapiekania.
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy. Frytki smażymy we frytkownicy lub w piekarniku. Pierś kurczaka podsmażamy na patelni.



  2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Do pojemników nakładamy frytki, na to gyros i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku ok 10 min - do roztopienia sera.

  3. Pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Gdy wyciągniemy pojemnik z piekarnika, układamy resztę składników: pomidory, ogórki, kapustę, cebulę, kukurydzę. Na samą górę ulubione sosy. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 03 kwietnia Muszę w końcu zrobić,zabieram się za niego od zeszłego roku :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 kwietnia Super, miałem okazję parę razy jeść u źródła ;) Jednak takie domowe jedzonko, jest dużo lepsze. Taką foremkę, to ja teraz bardzo chętnie wezmę, pycha :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń