Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kapsalon. Holenderski fast food składający się z frytek, gyrosa, sera i ulubionych warzyw. Polecam!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 883
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 883
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2842
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1693
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14612
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy. Frytki smażymy we frytkownicy lub w piekarniku. Pierś kurczaka podsmażamy na patelni.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Do pojemników nakładamy frytki, na to gyros i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku ok 10 min - do roztopienia sera.
Pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Gdy wyciągniemy pojemnik z piekarnika, układamy resztę składników: pomidory, ogórki, kapustę, cebulę, kukurydzę. Na samą górę ulubione sosy. Smacznego!