Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczął się sezon na młodą kapustkę, która każdy lubi. Polecam soczyste udka faszerowane warzywami, obtoczone w pikantnej przyprawie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Kapustę szatkujemy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do kapusty.
5. Szynkę drobno kroimy, dodajemy również do kapusty.
6. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut.
7. Mieszamy z startym na dużych oczkach serem.
8. Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa.
9. Dokładnie zawijamy.
10. Układamy w woreczku do pieczenia.
11. Pieczemy 30 minut w 180 °C. 12. Udka gotowe. 13. Smacznego.