Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczął się sezon na młodą kapustkę, która każdy lubi. Polecam soczyste udka faszerowane warzywami, obtoczone w pikantnej przyprawie.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3604
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3604
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Kapustę szatkujemy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy do kapusty.
5. Szynkę drobno kroimy, dodajemy również do kapusty.
6. Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut.
7. Mieszamy z startym na dużych oczkach serem.
8. Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa.
9. Dokładnie zawijamy.
10. Układamy w woreczku do pieczenia.
11. Pieczemy 30 minut w 180 °C. 12. Udka gotowe. 13. Smacznego.