Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak na wędzonych żeberkach"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 120
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 103
Składniki
Na żeberkach i skrzydełkach z kurczaka gotujemy wywar. Do garnka wrzucamy też liść laurowy i ziele angielskie.
Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy grzyby i ząbek czosnku (w łupinie), gotujemy jeszcze ok. 10 minut.
Dodajemy do wywaru kapustę kiszoną wraz z sokiem i gotujemy ok. 20 minut.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę, a następnie wrzucamy do kapuśniaku.
Osobno gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Z zupy wyjmujemy mięso, oddzielamy je od kości, kroimy w drobną kostkę i z powrotem wrzucamy do zupy.
Dodajemy ziemniaki oraz kminek.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Czas przygotowania: ok. 10 minut, gotowanie: ok. 1,5 godziny, dla 4 osóbŹródło: Olivia