Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak na wędzonych żeberkach"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 85
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 85
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Składniki
Na żeberkach i skrzydełkach z kurczaka gotujemy wywar. Do garnka wrzucamy też liść laurowy i ziele angielskie.
Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy grzyby i ząbek czosnku (w łupinie), gotujemy jeszcze ok. 10 minut.
Dodajemy do wywaru kapustę kiszoną wraz z sokiem i gotujemy ok. 20 minut.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę, a następnie wrzucamy do kapuśniaku.
Osobno gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
Z zupy wyjmujemy mięso, oddzielamy je od kości, kroimy w drobną kostkę i z powrotem wrzucamy do zupy.
Dodajemy ziemniaki oraz kminek.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Czas przygotowania: ok. 10 minut, gotowanie: ok. 1,5 godziny, dla 4 osóbŹródło: Olivia