Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kapuśniak - w 40 minut"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 119
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
- 30 dkg kwaszonej kapusty, - 3 łyżki oleju,- 10 dkg cebuli,- 2 ząbki czosnku, - 2 serdelki, - 10 dkg wędzonego surowego baleronu lub wędzonego boczku,- burak,- 200 ml śmietany, - 1,5 litra wody, - sól, pieprz, kminek, papryka.
Przygotować trzylitrowe naczynie żaroodporne - włożyć do niego posiekaną cebulę i czosnek, dusić w oleju przez 3 minuty.
Dodać pokrojoną kapustę kwaszoną, starty na grubej tarce burak, pokrojony na drobną kostkę baleron, przyprawy i wodę. Gotować pod przykryciem 20 minut.
W połowie ustawionego czasu obrócić naczynie. Dodać pokrojone serdelki, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut.
Przed podaniem dodać śmietanę.
Czas przygotowania - około 40 minut, z czego 28 minut samego gotowania.Źródło: INTERIA.PL