Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kapuśniak z pomidorami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Składniki
• na 6 porcji •: 1 godz. i 35 min •Porcja: 290 kcal •Cena porcji: ok. 2,50 zł
Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej 7–8 szklankami zimnej wody. Zagotuj. Zanim woda zawrze, usuń pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Następnie dodaj ziele angielskie, listki laurowe oraz sól do smaku. Gotuj godzinę.
Kapustę oczyść, poszatkuj. Marchewkę i pietruszkę obierz, zetrzyj. Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę. Przygotowane warzywa włóż do wywaru. Gotuj razem jeszcze 20 minut.
Pomidory sparz, obierz, oczyść i podduś na maśle. Dodaj je do zupy 5 minut przed końcem gotowania. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką oraz suszonym majerankiem. Miękkie mięso wyjmij, pokrój w kostkę. Wrzuć do gotowej zupy. Podawaj z bagietką.Źródło: Naj