Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuśniak z wiejską kiełbasą

Kapuśniak z wiejską kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18523

Dodano:

Odsłon: 1062

Super rozgrzewające danie na obiad na mroźne dni.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapuśniak z wiejską kiełbasą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z kapusty odcisnąć sok (odstawić). Do kapusty wlać 1,5 litra wody, doprawić solą i kminkiem do smaku i ugotować do miękkości. W między czasie ugotować ziemniaki z dodatkiem soli. Cebulę posiekać i przysmażyć na tłuszczu, po czy dodać do kapusty, wlać odstawiony sok z kapusty, przyprawić pieprzem i włożyć pokrojoną kiełbasę. Chwilę podgotować i podawać z ziemniakami i pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń