Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kapuśniak z ziemniakami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 226
Składniki
Mięso umyj, oczyść, włóż do wody (ok. 2 l.). Dodaj przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz w ziarnach) i zagotuj. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Odszumuj wywar, wyjmij mięso, po czym dołóż pokrojoną marchew, pietruszkę seler oraz zeszkloną cebulę. Gotuj razem przez około 20 minut.
Mięso oddziel od kości i pokrój. Następnie dodaj ponownie do zupy. Dołóż także poszatkowaną kapustę i gotuj dalej. Gdy kapusta będzie już w połowie miękka, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj, aż będą miękkie. Na koniec dodaj pokrojone, obrane ze skórki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i kurkumą.Źródło: Świat kobiety