Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, jest lekkie jak ciasto drożdżowe ale nie wymaga tyle pracy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
1. kapustę gotować 15 min, odcedzić, można trochę przesiekać, 2. pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu, dodać kapustę, dusić chwilę razem, doprawić do smaku, 3. do miseczki wsypać łyżkę mąki, cukier, łyżkę śmietany i drożdże, lekko podgrzać, postawić do wyrośnięcia 4. na stolnicę wysypać mąkę, dodać tłuszcz, posiekać, dodać sól i proszek do pieczenia, śmietanę i wyrośnięte drożdże, wszystko szybko wymieszać, przykryć ściereczką, zostawić na 20 min, 5. ciasto rozwałkować w kształt prostokąta, ułożyć wałek zimnego farszu, zawinąć, odkroić pozostałe ciasto, pokroić kapuśniaki, z resztą ciasta postąpić tak samo, kapuśniaki smarować roztrzepanym jajkiem, 6. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez ok 25 min, smacznego