Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, jest lekkie jak ciasto drożdżowe ale nie wymaga tyle pracy
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 14
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3176
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 14
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 110
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3176
Składniki
1. kapustę gotować 15 min, odcedzić, można trochę przesiekać, 2. pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu, dodać kapustę, dusić chwilę razem, doprawić do smaku, 3. do miseczki wsypać łyżkę mąki, cukier, łyżkę śmietany i drożdże, lekko podgrzać, postawić do wyrośnięcia 4. na stolnicę wysypać mąkę, dodać tłuszcz, posiekać, dodać sól i proszek do pieczenia, śmietanę i wyrośnięte drożdże, wszystko szybko wymieszać, przykryć ściereczką, zostawić na 20 min, 5. ciasto rozwałkować w kształt prostokąta, ułożyć wałek zimnego farszu, zawinąć, odkroić pozostałe ciasto, pokroić kapuśniaki, z resztą ciasta postąpić tak samo, kapuśniaki smarować roztrzepanym jajkiem, 6. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez ok 25 min, smacznego