Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, jest lekkie jak ciasto drożdżowe ale nie wymaga tyle pracy
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 706
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1591
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8983
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 706
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1591
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8983
Składniki
1. kapustę gotować 15 min, odcedzić, można trochę przesiekać, 2. pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebule pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu, dodać kapustę, dusić chwilę razem, doprawić do smaku, 3. do miseczki wsypać łyżkę mąki, cukier, łyżkę śmietany i drożdże, lekko podgrzać, postawić do wyrośnięcia 4. na stolnicę wysypać mąkę, dodać tłuszcz, posiekać, dodać sól i proszek do pieczenia, śmietanę i wyrośnięte drożdże, wszystko szybko wymieszać, przykryć ściereczką, zostawić na 20 min, 5. ciasto rozwałkować w kształt prostokąta, ułożyć wałek zimnego farszu, zawinąć, odkroić pozostałe ciasto, pokroić kapuśniaki, z resztą ciasta postąpić tak samo, kapuśniaki smarować roztrzepanym jajkiem, 6. piec w piekarniku nagrzanym do 180 st, przez ok 25 min, smacznego