Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dodatek do dań mięsnych . Aromatyczna z nutą słodkości.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2930
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6741
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2930
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6741
Składniki
Kapustę szatkujemy , niezbyt drobno . Wrzucamy do garna z około 1 litrem wody .Solimy około pół łyżeczki , dodajemy liść laurowy. Dusimy na małym ogniu przez około 20 minut . Następnie dodajemy ćwiartki obranego jabłka , usuwamy również pestki . dodajemy też śliwki suszone lub powidła śliwkowe oraz pokrojoną drobno cebulę i cynamonu na czubku łyżeczki od herbaty ,mieszamy i dusimy do miękkości .Kiedy kapustai jabłka będą miękkie i woda odparuje ( nie do sucha ale prawie całkowicie) Dodajemy masło i kilka kropel octu jabłkowego . Doprawiamy solą-jeśli trzeba i pieprzem czarnym mielonym . Tak naprawdę , każdy składnik taki jak : cynamon,pieprz , powidła czy ocet jabłkowy należy dosmakowywać wedle własnego gustu . Kapusta powinna mieć posmak masła i słodkości , ale nie powinna być mdła . Jeżeli kapusta wyjdzie nam zbyt kwaśna zapraszam po poradę : https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/zbyt-kwasne-dania.html