Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dodatek do dań mięsnych . Aromatyczna z nutą słodkości.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1736
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1736
Składniki
Kapustę szatkujemy , niezbyt drobno . Wrzucamy do garna z około 1 litrem wody .Solimy około pół łyżeczki , dodajemy liść laurowy. Dusimy na małym ogniu przez około 20 minut . Następnie dodajemy ćwiartki obranego jabłka , usuwamy również pestki . dodajemy też śliwki suszone lub powidła śliwkowe oraz pokrojoną drobno cebulę i cynamonu na czubku łyżeczki od herbaty ,mieszamy i dusimy do miękkości .Kiedy kapustai jabłka będą miękkie i woda odparuje ( nie do sucha ale prawie całkowicie) Dodajemy masło i kilka kropel octu jabłkowego . Doprawiamy solą-jeśli trzeba i pieprzem czarnym mielonym . Tak naprawdę , każdy składnik taki jak : cynamon,pieprz , powidła czy ocet jabłkowy należy dosmakowywać wedle własnego gustu . Kapusta powinna mieć posmak masła i słodkości , ale nie powinna być mdła . Jeżeli kapusta wyjdzie nam zbyt kwaśna zapraszam po poradę : https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/zbyt-kwasne-dania.html