Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla lubiących kapustę i nie tylko
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 484
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1684
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 124
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 484
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1684
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 124
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
kapuste przekroić na 4 części (razem z głąbem),jeśli główka kapusty jest dośc lużna ,nie trzeba odparzać
mieso przygotować tak jak na kotlety mielone
miedzy liscie kapusty wkładac mięso ,ćwiartki kapusty juz nafaszerowane obwiązać białą nicią i obsmazyc na gorącym oleju na złoty kolor
do garnka z woda ,dodać przyprawy,włozyc kapustę i dusić do miekkości
przyrządzic sos z wody,mąki ,koncentratu i smietany,dodać do sosu troche sosu sojowego i łyżeczke cukru
wlac do kapusty i pogotowac jeszcze okolo 10 minut,posypac obficie zieleniną i podawac z ziemniakami (najpierw delikatnie zdjąc nic z kapusty)