Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla lubiących kapustę i nie tylko
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5890
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1759
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5890
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1759
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
kapuste przekroić na 4 części (razem z głąbem),jeśli główka kapusty jest dośc lużna ,nie trzeba odparzać
mieso przygotować tak jak na kotlety mielone
miedzy liscie kapusty wkładac mięso ,ćwiartki kapusty juz nafaszerowane obwiązać białą nicią i obsmazyc na gorącym oleju na złoty kolor
do garnka z woda ,dodać przyprawy,włozyc kapustę i dusić do miekkości
przyrządzic sos z wody,mąki ,koncentratu i smietany,dodać do sosu troche sosu sojowego i łyżeczke cukru
wlac do kapusty i pogotowac jeszcze okolo 10 minut,posypac obficie zieleniną i podawac z ziemniakami (najpierw delikatnie zdjąc nic z kapusty)