Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zrobiłam domową kiszoną kapustę. W tej wersji smakuje wyśmienicie.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 123
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 123
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 109
Składniki
Na odrobinie oleju zeszklić cebulę. Pokroić różyczki kalafiora na drobniejsze kawałki i dodać do cebuli. Smażyć wszystko 3 minuty i dolać ok 1/4 szklanki wody. Pokroić drobno ząbek czosnku i chili (można więcej czosnku a mniej Chili) i dodać do cebuli i kalafiora. Podsmażyć chwilę aż czosnek zacznie pachnieć i dodać kapustę kiszoną. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, czarnym, majerankiem, zmielonymi liśćmi laurowymi i kminkiem. Smażyć ok 5-10 minut i dodać 1/4 szklanki wody. Kiedy woda wyparuje a kapusta będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać. W razie konieczności doprawić do smaku. Smażyć jeszcze kilka minut i podawać na ciepło. Smacznego.