Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zrobiłam domową kiszoną kapustę. W tej wersji smakuje wyśmienicie.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5429
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1793
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5346
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1846
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5429
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1793
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5346
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1846
Składniki
Na odrobinie oleju zeszklić cebulę. Pokroić różyczki kalafiora na drobniejsze kawałki i dodać do cebuli. Smażyć wszystko 3 minuty i dolać ok 1/4 szklanki wody. Pokroić drobno ząbek czosnku i chili (można więcej czosnku a mniej Chili) i dodać do cebuli i kalafiora. Podsmażyć chwilę aż czosnek zacznie pachnieć i dodać kapustę kiszoną. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, czarnym, majerankiem, zmielonymi liśćmi laurowymi i kminkiem. Smażyć ok 5-10 minut i dodać 1/4 szklanki wody. Kiedy woda wyparuje a kapusta będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać. W razie konieczności doprawić do smaku. Smażyć jeszcze kilka minut i podawać na ciepło. Smacznego.