Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zrobiłam domową kiszoną kapustę. W tej wersji smakuje wyśmienicie.
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 294
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 294
Składniki
Na odrobinie oleju zeszklić cebulę. Pokroić różyczki kalafiora na drobniejsze kawałki i dodać do cebuli. Smażyć wszystko 3 minuty i dolać ok 1/4 szklanki wody. Pokroić drobno ząbek czosnku i chili (można więcej czosnku a mniej Chili) i dodać do cebuli i kalafiora. Podsmażyć chwilę aż czosnek zacznie pachnieć i dodać kapustę kiszoną. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, czarnym, majerankiem, zmielonymi liśćmi laurowymi i kminkiem. Smażyć ok 5-10 minut i dodać 1/4 szklanki wody. Kiedy woda wyparuje a kapusta będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać. W razie konieczności doprawić do smaku. Smażyć jeszcze kilka minut i podawać na ciepło. Smacznego.