Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zrobiłam domową kiszoną kapustę. W tej wersji smakuje wyśmienicie.
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 265
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 413
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2336
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 265
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 413
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2336
Składniki
Na odrobinie oleju zeszklić cebulę. Pokroić różyczki kalafiora na drobniejsze kawałki i dodać do cebuli. Smażyć wszystko 3 minuty i dolać ok 1/4 szklanki wody. Pokroić drobno ząbek czosnku i chili (można więcej czosnku a mniej Chili) i dodać do cebuli i kalafiora. Podsmażyć chwilę aż czosnek zacznie pachnieć i dodać kapustę kiszoną. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, czarnym, majerankiem, zmielonymi liśćmi laurowymi i kminkiem. Smażyć ok 5-10 minut i dodać 1/4 szklanki wody. Kiedy woda wyparuje a kapusta będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać. W razie konieczności doprawić do smaku. Smażyć jeszcze kilka minut i podawać na ciepło. Smacznego.