Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta kiszona w Conchiglioni

Kapusta kiszona w Conchiglioni

Autor:

Przepisów i artykułów: 2438 Ocena: 16306

Dodano:

Odsłon: 22899

Przepyszne danie Babci Stefci.

Składniki

  • Makaron Conchiglioni 1 opakowanie (25dag)
  • Kapusta kiszona ½ kg
  • Grzyby suszone ½ szklanki
  • Masło 4 łyżki
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser żółty 10 dag
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę opłukać, drobno posiekać, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z przyprawami. Grzyby wcześniej namoczyć i również ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z 2 łyżek masła i mąki zarobić zasmażkę, a na pozostałym maśle usmażyć posiekaną cebulę. Makaron ugotować w osolonej wodzie aldente. Ugotowane grzyby drobno pokroić i dodać z wywarem grzybowym do kapusty. Kapustę wymieszać z zasmażką, przyprawami do smaku i przysmażyć i odparować. Przygotowane muszelki nadziewać kapustą, posypać startym serem i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać z czerwonym barszczem na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń