Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie Babci Stefci.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Składniki
Wykonanie: Kapustę opłukać, drobno posiekać, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z przyprawami. Grzyby wcześniej namoczyć i również ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z 2 łyżek masła i mąki zarobić zasmażkę, a na pozostałym maśle usmażyć posiekaną cebulę. Makaron ugotować w osolonej wodzie aldente. Ugotowane grzyby drobno pokroić i dodać z wywarem grzybowym do kapusty. Kapustę wymieszać z zasmażką, przyprawami do smaku i przysmażyć i odparować. Przygotowane muszelki nadziewać kapustą, posypać startym serem i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać z czerwonym barszczem na ciepło.