Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie Babci Stefci.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Wykonanie: Kapustę opłukać, drobno posiekać, zalać 2 szklankami wody i ugotować do miękkości z przyprawami. Grzyby wcześniej namoczyć i również ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Z 2 łyżek masła i mąki zarobić zasmażkę, a na pozostałym maśle usmażyć posiekaną cebulę. Makaron ugotować w osolonej wodzie aldente. Ugotowane grzyby drobno pokroić i dodać z wywarem grzybowym do kapusty. Kapustę wymieszać z zasmażką, przyprawami do smaku i przysmażyć i odparować. Przygotowane muszelki nadziewać kapustą, posypać startym serem i zapiec w piekarniku aż ser się rozpuści. Podawać z czerwonym barszczem na ciepło.