Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi w domu trochę resztek, wiec postanowiłam coś z nich wykombinować. Danie wyszło lepiej niż się spodziewałam
Smaki Grecji!
Odsłon: 155
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 134
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Smaki Grecji!
Odsłon: 155
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 134
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 465
Składniki
Białą kapustę pokroić w paski. Cebule w piórka. Podsmażyć ok 5 minut na rozgrzanej oliwie z oregano i ziołami prowansalskimi. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i 150 ml. wody. Doprawić solą i pieprzem i drobno pokrojoną papryczką chili. Dusić aż kapusta zmięknie. Można dolać wody jeśli zbyt duża jej ilość odparuje. w połowie duszenia kapusty dodać śliwki pokrojone w paski. Kiedy kapusta będzie już odpowiednia pokroić filet na drobne kawałki i dodać do naszej potrawy. Mieszać do momentu aż filet straci swoją surowość. Teraz dodać kapustę kiszoną -moja była drobna więc nie musiałam jej dodatkowo kroić. dusić chwilę i dodać musztardę i pastę pomidorową. Dodać kukurydzę i rodzynki. doprawić do smaku solą i pieprzem Cayenne. Podawać Smacznego