Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od maja mamy możliwość korzystać z dorodnych owoców naszych ziem. Młoda kapusta idealnie sprawdzi się na wczesno letnim Polskim stole :)
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Boczek kroje w niewielką kosteczkę i wrzucam na rozgrzaną suchą patelnie na ok 8 minut tak, by się wytopił. Przerzucam do miseczki.
Cebulkę także kroje w niewielką kosteczkę i szkle na patelni.
Do zeszklonej cebulki dorzucam startą na grubych oczkach marchewkę (chyba zbyt pośpieszyłam się z robieniem zdjęcia 🫣) Zesmazam razem i dorzucam do kiełbaski i boczku
Główkę kapusty kroje na ćwiartki a następnie dość grubo szatkuje. Tak skrojoną wrzucam do garnka wraz z boczkiem, kiełbasą, marchwią i cebulką. Podlewam całość wodą ( można użyć bulionu ) dorzucam koperek świeży listek laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, paprykę słodką wędzoną i gotuje razem ok.20 min.
Kiedy kapustka kończy się gotować dodaje według uznania koncentratu ( ja użyłam przecieru ) Następnie robię zasmażkę: Rozgrzewam na patelni 2 łyżki oleju, dodaje łyżkę maki i mieszam do uzyskania lekko brązowego kolorku po czym uzupełniam ok 10 łyżkami wywaru a następnie przelewam wszystko do kapustki. Ja podałam kapustke ze Schabowym i młodymi ziemniaczkami Oczywiście można podać z pieczywem lub wcinać samą. Smacznego !