Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kapusty dodałem kiełbasę – bo miałem w lodówce. Bez problemu kiełbasę można zamienić np. boczkiem a pomidory przecierem.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15321
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5502
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9052
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17659
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1778
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15321
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5502
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9052
Składniki
Kapustę pokroiłem i wrzuciłem do dużego garnka lekko podlewając wodą. Podczas duszenia kapusta wytopi sporo własnej wody, więc nie potrzeba jej wiele.
Gdy kapusta się dusiła, pokroiłem cebulę i podsmażyłem ją z kiełbasą, a następnie dorzuciłem do garnka. Dodałem liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w spore kawałki. Całość gotowałem do miękkości kapusty.
Na końcu dodałem drobno pokrojone pomidory, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem wrzuciłem garstkę posiekanego koperku. Cały proces gotowania trwał około 45 minut.
Przemycamy zdrowie: W kapuście można ukryć wszystko co wpadnie nam do głowy. Świetnie sprawdzi się siemię lniane, płatki owsiane, ostropest, kurkuma, otręby.