Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kapusty dodałem kiełbasę – bo miałem w lodówce. Bez problemu kiełbasę można zamienić np. boczkiem a pomidory przecierem.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 34
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6799
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 238
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 187
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 447
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 34
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6799
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 238
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 187
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 447
Składniki
Kapustę pokroiłem i wrzuciłem do dużego garnka lekko podlewając wodą. Podczas duszenia kapusta wytopi sporo własnej wody, więc nie potrzeba jej wiele.
Gdy kapusta się dusiła, pokroiłem cebulę i podsmażyłem ją z kiełbasą, a następnie dorzuciłem do garnka. Dodałem liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę pokrojoną w spore kawałki. Całość gotowałem do miękkości kapusty.
Na końcu dodałem drobno pokrojone pomidory, sól i pieprz do smaku. Przed podaniem wrzuciłem garstkę posiekanego koperku. Cały proces gotowania trwał około 45 minut.
Przemycamy zdrowie: W kapuście można ukryć wszystko co wpadnie nam do głowy. Świetnie sprawdzi się siemię lniane, płatki owsiane, ostropest, kurkuma, otręby.