Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta pekińska z grzybami

Kapusta pekińska z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16583

Dodano:

Odsłon: 525

Kuchnia chińska

Składniki

  • średnia kapusta pekińska
  • 300 g suszonych grzybów shitake
  • 3 dymki
  • 250 ml rosołu z kury
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka maki kukurydzianej
  • olej sezamowy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby zalałem wrzątkiem, moczyłem 30 minut. Odciąłem twarde ogonki. Kapustę umyłem, pokroiłem w paski. Oczyściłem dymki, posiekałem je, szczypior pokroiłem w długie paski.

    W woku rozgrzałem 3 łyżki oleju, wrzuciłem kapustę, smażyłem ją 2 minuty. Dodałem rosół z kury, sos sojowy i cukier. Dusiłem pod przykryciem 5 minut. Zagęściłem mąką kukurydzianą rozrobioną niewielką ilością wody.

    Dymkę i szczypior podsmażyłem na łyżce oleju. Dodałem grzyby. Smażyłem 3 minuty ciągle mieszając. Skropiłem olejem sezamowym. Podałem razem z kapustą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń