Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1767
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4913
Polecam.
Odsłon: 123
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7288
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1767
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4913
Polecam.
Odsłon: 123
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7288
Składniki
W rondlu rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Dodać pokrojone w półplasterki cebule i czosnek pokrojony w plasterki. Smażyć na bardzo małym ogniu. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i pieczarki pokrojone na cztery części. Mieszać i dusić na wolnym ogniu. Dodać pokrojoną w większe kawałki kapustę pekińską, nie szatkowaną. Dodać pomidory z puszki. Mieszać i dusić. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz młotkowany z kolendrą, płatki chili, cukier i sól do smaku. Dodać ok 3/4 szklanki przegotowanej gorącdj wody. Gotować ok 20- 30 min. Kapusta jest delikatna i nie może się rozgotować. Danie podawać gorące z bułką lub np plackami z gotowanych ziemniaków. Smacznego.