Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37017
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1291
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1679
Smaczne danie :)
Odsłon: 772
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1473
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37017
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1291
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1679
Smaczne danie :)
Odsłon: 772
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1473
Składniki
W rondlu rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Dodać pokrojone w półplasterki cebule i czosnek pokrojony w plasterki. Smażyć na bardzo małym ogniu. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i pieczarki pokrojone na cztery części. Mieszać i dusić na wolnym ogniu. Dodać pokrojoną w większe kawałki kapustę pekińską, nie szatkowaną. Dodać pomidory z puszki. Mieszać i dusić. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, pieprz młotkowany z kolendrą, płatki chili, cukier i sól do smaku. Dodać ok 3/4 szklanki przegotowanej gorącdj wody. Gotować ok 20- 30 min. Kapusta jest delikatna i nie może się rozgotować. Danie podawać gorące z bułką lub np plackami z gotowanych ziemniaków. Smacznego.