Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To rewelacyjna odmiana białej kapusty zasmażanej. jest przepyszna , pasuje do obiadu jako dodatek a uzupełniona np. boczkiem może stanowić danie obiadowe.
deska do krojenia, nóż , garnek
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4320
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 287
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4320
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Śliwki pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. Do garnka wrzucić boczek smażyć na rumiano, dodać cebulę, śliwki doprawić solą i pieprzem , smażyć do lekkiego zrumienienia cebuli, dodać lekko posoloną kapustę , doprawić przyprawą do dań z kapusty, smażyć około 15 minut, kapusta powinna być miękka. Dodać wino, podkreśli smak i aromat chwilę smażyć, dodać masło i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić pieprzem.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Przed podaniem można posypać koperkiem.