Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To rewelacyjna odmiana białej kapusty zasmażanej. jest przepyszna , pasuje do obiadu jako dodatek a uzupełniona np. boczkiem może stanowić danie obiadowe.
deska do krojenia, nóż , garnek
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 199
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 200
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 489
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 131
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 199
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 200
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 489
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 131
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Śliwki pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. Do garnka wrzucić boczek smażyć na rumiano, dodać cebulę, śliwki doprawić solą i pieprzem , smażyć do lekkiego zrumienienia cebuli, dodać lekko posoloną kapustę , doprawić przyprawą do dań z kapusty, smażyć około 15 minut, kapusta powinna być miękka. Dodać wino, podkreśli smak i aromat chwilę smażyć, dodać masło i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić pieprzem.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Przed podaniem można posypać koperkiem.