Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To rewelacyjna odmiana białej kapusty zasmażanej. jest przepyszna , pasuje do obiadu jako dodatek a uzupełniona np. boczkiem może stanowić danie obiadowe.
deska do krojenia, nóż , garnek
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1030
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12935
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1073
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1030
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12935
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Śliwki pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. Do garnka wrzucić boczek smażyć na rumiano, dodać cebulę, śliwki doprawić solą i pieprzem , smażyć do lekkiego zrumienienia cebuli, dodać lekko posoloną kapustę , doprawić przyprawą do dań z kapusty, smażyć około 15 minut, kapusta powinna być miękka. Dodać wino, podkreśli smak i aromat chwilę smażyć, dodać masło i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić pieprzem.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Przed podaniem można posypać koperkiem.