Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To rewelacyjna odmiana białej kapusty zasmażanej. jest przepyszna , pasuje do obiadu jako dodatek a uzupełniona np. boczkiem może stanowić danie obiadowe.
deska do krojenia, nóż , garnek
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 215
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 656
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 215
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 656
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Śliwki pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. Do garnka wrzucić boczek smażyć na rumiano, dodać cebulę, śliwki doprawić solą i pieprzem , smażyć do lekkiego zrumienienia cebuli, dodać lekko posoloną kapustę , doprawić przyprawą do dań z kapusty, smażyć około 15 minut, kapusta powinna być miękka. Dodać wino, podkreśli smak i aromat chwilę smażyć, dodać masło i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić pieprzem.
Podawać z ulubionymi dodatkami. Przed podaniem można posypać koperkiem.