Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące i zdrowe danie. Suszone pomidory i ciecierzyca a także przyprawy dają mu niesamowity zapach i smak.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
W garnku rozgrzewamy odrobine oliwy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz odcedzoną ciecierzycę z puszki. Dodajemy majeranek, suszony koper, curry, kurkumę oraz słodką paprykę. Chwile podsmażamy.
Kroimy drobno czosnek, pomidory suszone oraz kapustę w cienkie paski. Wkładamy do garnka. Dodajemy pomidory z puszki oraz jeśli zajdzie taka potrzeba dodajemy wody aby kapusta szybciej nam się ugotowała i nie przypaliła.
Po 20 minutach dodajemy lisć laurowy, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękości kapusty ok. 30 min od czasu do czasu podlewając wodą. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym koperkiem.