Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące i zdrowe danie. Suszone pomidory i ciecierzyca a także przyprawy dają mu niesamowity zapach i smak.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 493
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 666
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 130
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6050
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 493
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 666
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 130
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 190
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6050
Składniki
W garnku rozgrzewamy odrobine oliwy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz odcedzoną ciecierzycę z puszki. Dodajemy majeranek, suszony koper, curry, kurkumę oraz słodką paprykę. Chwile podsmażamy.
Kroimy drobno czosnek, pomidory suszone oraz kapustę w cienkie paski. Wkładamy do garnka. Dodajemy pomidory z puszki oraz jeśli zajdzie taka potrzeba dodajemy wody aby kapusta szybciej nam się ugotowała i nie przypaliła.
Po 20 minutach dodajemy lisć laurowy, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękości kapusty ok. 30 min od czasu do czasu podlewając wodą. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym koperkiem.