Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grzybami (bigos) z dodatkiem miodu to świetna propozycja na świąteczny stół. Polecam przepis.
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 491
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41193
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 491
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41193
Składniki
Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na minimum 2 godziny. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na łyżce oleju. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Grzyby wraz z wodą umieszczamy w garnku, wrzucamy marchewkę, cebulę, liść laurowy i ziele angielskie gotujemy około 10-15 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy kiszoną kapustę (jeżeli chcemy aby kapusta nie była mocno kwaśna możemy opłukać ją wodą). Kapustę gotujemy około 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, jeżeli jest potrzeba dolewamy wodę. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i miód, chwilę dusimy. Smacznego ;)