Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z boczkiem, dobrą kiełbasą i łazankami posypana obficie koperkiem to doskonała propozycja na letni, szybki jednogarnkowy posiłek. Danie smaczne i proste do przyrządzenia.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 951
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 951
Składniki
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy na tłuszczu boczek pokrojony w kostkę i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do zrumienionego boczku i kiełbasy dorzucamy cebulę, smażymy ją 3-4 minuty. Następnie dajemy na patelnię poszatkowaną kapustę oraz marchewkę.
Całość smażymy do 10-ciu minut i podlewamy dwiema szklankami gorącej wody z rozprowadzonym w niej koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem i octem. Dorzucamy na patelnię liście laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy kapustę do miękkości , czyli 15-20 minut.
W osobnym garnku gotujemy łazanki według instrukcji na opakowaniu. Do gotowej kapusty dorzucamy łazanki. Dosmaczamy jeszcze jeśli jest taka potrzeba. Posypujemy gotowe danie posiekanym koperkiem.
Kapusta z łazankami gotowa!