Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta z boczkiem, dobrą kiełbasą i łazankami posypana obficie koperkiem to doskonała propozycja na letni, szybki jednogarnkowy posiłek. Danie smaczne i proste do przyrządzenia.
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223704
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 607
Niezwykle łatwe i szybkie ciasto na pizzę, zawsze się udaje i jest wyjątkowo...
Odsłon: 223704
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 607
Składniki
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy na tłuszczu boczek pokrojony w kostkę i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę, marchew trzemy na tarce o grubych oczkach.
Do zrumienionego boczku i kiełbasy dorzucamy cebulę, smażymy ją 3-4 minuty. Następnie dajemy na patelnię poszatkowaną kapustę oraz marchewkę.
Całość smażymy do 10-ciu minut i podlewamy dwiema szklankami gorącej wody z rozprowadzonym w niej koncentratem pomidorowym. Przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem i octem. Dorzucamy na patelnię liście laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy kapustę do miękkości , czyli 15-20 minut.
W osobnym garnku gotujemy łazanki według instrukcji na opakowaniu. Do gotowej kapusty dorzucamy łazanki. Dosmaczamy jeszcze jeśli jest taka potrzeba. Posypujemy gotowe danie posiekanym koperkiem.
Kapusta z łazankami gotowa!