Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z pieczarkami

Kapusta z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 929

kapusta jest źródłem wielu witamin, składników mineralnych i błonnika, osobiście uwielbiam wszystkie rodzaje kapusty, tym razem kapusta w wersji wegetariańskiej, dla mnie jest samodzielnym daniem

Składniki

  • kapusta biała 1/2 główki
  • marchewka
  • pieczarki
  • cebula 1-2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • olej
  • sól, pieprz, sos sojowy, jarzynka
  • koperek, natka pietruszki, ew oregano
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. kapustę poszatkować (ja siekam dość grubo), zalać wodą , doprowadzić do wrzenia, gotować ok 5 min, odcedzić,
    2. do kapusty dodać pokrojona w plasterki marchewkę, podlać gorącą wodą, dodać jarzynkę, dusić na wolnym ogniu,
    3. na oleju podsmażyć pokrojona w plastry cebulę, dodać pokrojone pieczarki, dusić do odparowania wody, dodać do kapusty wraz z koncentratem pomidorowym,
    4. pod koniec gotowania dodać koperek i natkę oraz doprawić wg własnego smaku,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń