Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona kapusta z pomidorami może z powodzeniem konkurować z tradycyjnym leczo lub bigosem. Sprawdzi się zarówno w roli dodatku do obiadu, jak i samodzielnej przekąski. Jeśli chcesz, aby danie było całkowicie wegetariańskie, zastąp bulion drobiowy wywarem warzywnym. Z pewnością nie raz będziesz powracać do tego przepisu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, umyj i osusz. Poszatkuj drobno. Cebulę pokrój w piórka, a obrane marchewki i pietruszkę w kostkę. Z pora wykrój białą i jasnozieloną część, drobno krojąc.
Na szerokiej patelni rozgrzej olej. Podsmaż najpierw cebulę, a potem dodaj kapustę. Całość duś kilka minut. Przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pozostałe warzywa, czyli marchewki, pietruszkę i por. W trakcie smażenia posól i popieprz. Po kilku minutach dodaj do garnka.
Zalej wszystkie warzywa bulionem lub wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Zagotuj.
Obierz ziemniaki, pokrój je w drobną kostkę i dodaj do garnka, a następnie gotuj na średnim ogniu około 20 minut. Zamieszaj od czasu do czasu. Jeśli to konieczne, podlej jeszcze wodą, aby ziemniaki dobrze się ugotowały.
Po tym czasie dodaj zawartość puszki pomidorów, łyżkę koncentratu pomidorowego i dopraw całość solą, pieprzem, natką pietruszki oraz papryką słodką. Zamieszaj i zagotuj. Podawaj ze świeżym pieczywem.