Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona kapusta z pomidorami może z powodzeniem konkurować z tradycyjnym leczo lub bigosem. Sprawdzi się zarówno w roli dodatku do obiadu, jak i samodzielnej przekąski. Jeśli chcesz, aby danie było całkowicie wegetariańskie, zastąp bulion drobiowy wywarem warzywnym. Z pewnością nie raz będziesz powracać do tego przepisu.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 103
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 158
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2565
Składniki
Kapustę oczyść z wierzchnich liści, umyj i osusz. Poszatkuj drobno. Cebulę pokrój w piórka, a obrane marchewki i pietruszkę w kostkę. Z pora wykrój białą i jasnozieloną część, drobno krojąc.
Na szerokiej patelni rozgrzej olej. Podsmaż najpierw cebulę, a potem dodaj kapustę. Całość duś kilka minut. Przełóż do garnka. Na tej samej patelni podsmaż pozostałe warzywa, czyli marchewki, pietruszkę i por. W trakcie smażenia posól i popieprz. Po kilku minutach dodaj do garnka.
Zalej wszystkie warzywa bulionem lub wodą, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Zagotuj.
Obierz ziemniaki, pokrój je w drobną kostkę i dodaj do garnka, a następnie gotuj na średnim ogniu około 20 minut. Zamieszaj od czasu do czasu. Jeśli to konieczne, podlej jeszcze wodą, aby ziemniaki dobrze się ugotowały.
Po tym czasie dodaj zawartość puszki pomidorów, łyżkę koncentratu pomidorowego i dopraw całość solą, pieprzem, natką pietruszki oraz papryką słodką. Zamieszaj i zagotuj. Podawaj ze świeżym pieczywem.