Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie, które dochodzi w wonlowarze a Ty masz czas dla siebie.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27400
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w półplasterki. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Śliwki pokroić na drobniejsze kawałki (wielkość jak kto lubi) Wszystkie składniki przełożyć do wolnowaru. Dodać pomidory z puszki, wypłukać puszkę odrobiną wody i zawartość również dodać do wolnowaru. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i chili. ustawić na 5 godzin na duży ogień. W międzyczasie grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
Po mniej więcej 1,5 godz. dodać do wolnowaru odsączone grzyby. Wszystko jeszcze raz wymieszać, przykryć i czekać, aż upłynie pozostały czas. Przed podaniem dodać poszatkowaną pietruszkę i wszystko razem wymieszać Podawać na gorąco. Śmacznego