Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z wolnowaru

Kapusta z wolnowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 410

Dodano:

Odsłon: 1665

Smaczne danie, które dochodzi w wonlowarze a Ty masz czas dla siebie.

Składniki

  • kapusta stożkowa
  • 2-3 laski kiełbasy
  • Puszka pomidorów
  • Garść suszonych grzybów
  • 3-5 suszonych śliwek
  • Cebula
  • sól, Pieprz, majeranek. chili
  • natka pietruszki (garść)
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować.
    Cebulę pokroić w półplasterki.
    Kiełbasę pokroić w półplasterki.
    Śliwki pokroić na drobniejsze kawałki (wielkość jak kto lubi)


    Wszystkie składniki przełożyć do wolnowaru. Dodać pomidory z puszki, wypłukać puszkę odrobiną wody i zawartość również dodać do wolnowaru.
    Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i chili.

    ustawić na 5 godzin na duży ogień.
    W międzyczasie grzyby namoczyć w gorącej wodzie.

  2. Po mniej więcej 1,5 godz. dodać do wolnowaru odsączone grzyby. Wszystko jeszcze raz wymieszać, przykryć i czekać, aż upłynie pozostały czas.
    Przed podaniem dodać poszatkowaną pietruszkę i wszystko razem wymieszać

    Podawać na gorąco.
    Śmacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń