Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie, które dochodzi w wonlowarze a Ty masz czas dla siebie.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 254
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 122
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 254
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 82
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 122
Składniki
Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w półplasterki. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Śliwki pokroić na drobniejsze kawałki (wielkość jak kto lubi) Wszystkie składniki przełożyć do wolnowaru. Dodać pomidory z puszki, wypłukać puszkę odrobiną wody i zawartość również dodać do wolnowaru. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i chili. ustawić na 5 godzin na duży ogień. W międzyczasie grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
Po mniej więcej 1,5 godz. dodać do wolnowaru odsączone grzyby. Wszystko jeszcze raz wymieszać, przykryć i czekać, aż upłynie pozostały czas. Przed podaniem dodać poszatkowaną pietruszkę i wszystko razem wymieszać Podawać na gorąco. Śmacznego