Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 773
Dodano: 21.07.2011
Odsłon: 11991
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę obrać pokroić w kostkę, Kapustę (bez głąbów) poszatkować dość drobno. Do garnka wrzucamy na przemian warstwy kapusty cebuli i kminku, zalewamy wodą przykrywamy i gotujemy od czasu do czasu mieszając aż kapusta zmięknie.
Dodajemy ocet cukier Vegetę sól pieprz i masło całość dobrze mieszamy. Osobno na patelni robimy złotą zasmażkę - rozgrzewamy olej dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy- Dodajemy do kapusty mieszamy i chwilę dusimy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.
Wsypujemy świeży posiekany koperek i gotowe Smacznego !!!
Kapusta jest zawsze lepsza na 2gi dzień ... u mnie niestety znika natychmiast ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Marusia26 07 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
Pychotka, zabieram:)0 Kto głosował? | Odpowiedz