Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie stały punkt programu do wszelkich mięs, młodych ziemniaczków na obiad czy na kolację... mniam mniam-szybko znika z graczka. Ten przepis jest prosty mało czasochłonny i przede wszystkim niezawodny ... jest równie dobra z młodej i późniejszej kapusty...
Składniki
Cebulę obrać pokroić w kostkę, Kapustę (bez głąbów) poszatkować dość drobno. Do garnka wrzucamy na przemian warstwy kapusty cebuli i kminku, zalewamy wodą przykrywamy i gotujemy od czasu do czasu mieszając aż kapusta zmięknie.
Dodajemy ocet cukier Vegetę sól pieprz i masło całość dobrze mieszamy. Osobno na patelni robimy złotą zasmażkę - rozgrzewamy olej dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy- Dodajemy do kapusty mieszamy i chwilę dusimy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.
Wsypujemy świeży posiekany koperek i gotowe Smacznego !!!
Kapusta jest zawsze lepsza na 2gi dzień ... u mnie niestety znika natychmiast ;)