Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie stały punkt programu do wszelkich mięs, młodych ziemniaczków na obiad czy na kolację... mniam mniam-szybko znika z graczka. Ten przepis jest prosty mało czasochłonny i przede wszystkim niezawodny ... jest równie dobra z młodej i późniejszej kapusty...
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Cebulę obrać pokroić w kostkę, Kapustę (bez głąbów) poszatkować dość drobno. Do garnka wrzucamy na przemian warstwy kapusty cebuli i kminku, zalewamy wodą przykrywamy i gotujemy od czasu do czasu mieszając aż kapusta zmięknie.
Dodajemy ocet cukier Vegetę sól pieprz i masło całość dobrze mieszamy. Osobno na patelni robimy złotą zasmażkę - rozgrzewamy olej dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy- Dodajemy do kapusty mieszamy i chwilę dusimy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu.
Wsypujemy świeży posiekany koperek i gotowe Smacznego !!!
Kapusta jest zawsze lepsza na 2gi dzień ... u mnie niestety znika natychmiast ;)