Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek do chlebka po mojemu

Karczek do chlebka po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 711

Dodano:

Odsłon: 4880

Karczek można doprawić różnymi ziołami wedle swojego upodobania, można go także jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyć dokładnie mięso i włożyć do naczynia żaroodpornego.

  2. Oprószyć mięso przyprawami: jarzynką, solą i pieprzem i pozostawić w lodówce na jakiś czas.

  3. Obrać cebulę oraz czosnek i poukładać na karczku.

  4. Wlać do naczynia 1/2 filiżanki wody.

  5. Na wierzchu położyć połowę kostki masła.

  6. Obficie oprószyć majerankiem.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 1 godz. 20 min.

  8. Po całkowitym wystudzeniu można karczek kroić na plasterki do chlebka. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń