Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Kotlety z karkówki delikatnie rozbić. Posmarować miksturą z musztardy i majonezu. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc.
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
Na patelnię przełożyć mięso i kilka minut dusić z cebulą.
Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dodać papryki pokrojone w kostkę, a wcześniej pozbawione gniazd nasiennych. Dodać gorącej, przegotowanej wody szklankę lub więcej, zależnie od potrzeby. Patelnię przykryć i dusić mięso ok 40 min. Obrócić mięso, pomieszać od czasu do czasu.
Dodać ogórki małosolne pokrojone w kostkę oraz zioła prowansalskie, cukier, słodką paprykę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
Całość dusić jeszcze 10 - 15 min na wolnym ogniu.
Podać z ziemniakami albo z makaronem lub z kaszą.
Smacznego.