Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Kotlety z karkówki delikatnie rozbić. Posmarować miksturą z musztardy i majonezu. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc.
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
Na patelnię przełożyć mięso i kilka minut dusić z cebulą.
Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dodać papryki pokrojone w kostkę, a wcześniej pozbawione gniazd nasiennych. Dodać gorącej, przegotowanej wody szklankę lub więcej, zależnie od potrzeby. Patelnię przykryć i dusić mięso ok 40 min. Obrócić mięso, pomieszać od czasu do czasu.
Dodać ogórki małosolne pokrojone w kostkę oraz zioła prowansalskie, cukier, słodką paprykę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
Całość dusić jeszcze 10 - 15 min na wolnym ogniu.
Podać z ziemniakami albo z makaronem lub z kaszą.
Smacznego.