Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9009
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11452
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 485
Składniki
Kotlety z karkówki delikatnie rozbić. Posmarować miksturą z musztardy i majonezu. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc.
Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę.
Na patelnię przełożyć mięso i kilka minut dusić z cebulą.
Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dodać papryki pokrojone w kostkę, a wcześniej pozbawione gniazd nasiennych. Dodać gorącej, przegotowanej wody szklankę lub więcej, zależnie od potrzeby. Patelnię przykryć i dusić mięso ok 40 min. Obrócić mięso, pomieszać od czasu do czasu.
Dodać ogórki małosolne pokrojone w kostkę oraz zioła prowansalskie, cukier, słodką paprykę, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
Całość dusić jeszcze 10 - 15 min na wolnym ogniu.
Podać z ziemniakami albo z makaronem lub z kaszą.
Smacznego.