Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie z przyprawami idealna na ciepło i zimno, jako dodatek do obiadu lub jako wędlina do kanapek
Karczek pieczony
Składniki
Składniki
- 1,5 kg karczku
- 4-5 ząbków czosnku
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżki musztardy
Dodatkowo
- Rękaw do pieczenia
Składniki
Składniki
- 1,5 kg karczku
- 4-5 ząbków czosnku
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżki musztardy
Dodatkowo
- Rękaw do pieczenia

Etapy przygotowania
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Czosnek obierz przeciśnij przez praskę dodaj sól i wymieszaj. Końcem noża ponacinaj karczek i powkładaj czosnek z solą resztę przypraw wymieszaj. Musztardą posmaruj mięso i posyp przyprawami.

Karczek włóż do rękawa do pieczenia końcówki zwiąż i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.

Piekarnik rozgrzej do 180 st. i piecz karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na każdy kilogram. Po upieczeniu podawać na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlinę do kanapek. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy

Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1622

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 163

Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21710
Ostatnio komentowane przepisy

Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1622

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 163

Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21710



Składniki
- 1,5 kg karczku
- 4-5 ząbków czosnku
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki majeranku
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżki musztardy
- Rękaw do pieczenia
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Czosnek obierz przeciśnij przez praskę dodaj sól i wymieszaj. Końcem noża ponacinaj karczek i powkładaj czosnek z solą resztę przypraw wymieszaj. Musztardą posmaruj mięso i posyp przyprawami.
Karczek włóż do rękawa do pieczenia końcówki zwiąż i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. i piecz karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na każdy kilogram. Po upieczeniu podawać na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlinę do kanapek. Smacznego.
Super sprawa. Gratuluję
Uwielbiam pieczoną karkówkę a tak dobrze doprawiona smakuje wybornie:)
byłaby pyszna kanapeczka :)
Wspaniałe mięsko!
Super jedzonko :)