Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie z przyprawami idealna na ciepło i zimno, jako dodatek do obiadu lub jako wędlina do kanapek
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1405
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2956
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1048
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1818
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1405
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2956
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1048
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1818
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Czosnek obierz przeciśnij przez praskę dodaj sól i wymieszaj. Końcem noża ponacinaj karczek i powkładaj czosnek z solą resztę przypraw wymieszaj. Musztardą posmaruj mięso i posyp przyprawami.
Karczek włóż do rękawa do pieczenia końcówki zwiąż i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. i piecz karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na każdy kilogram. Po upieczeniu podawać na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlinę do kanapek. Smacznego.