Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie z przyprawami idealna na ciepło i zimno, jako dodatek do obiadu lub jako wędlina do kanapek
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 127
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 46
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 56
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 127
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 46
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Czosnek obierz przeciśnij przez praskę dodaj sól i wymieszaj. Końcem noża ponacinaj karczek i powkładaj czosnek z solą resztę przypraw wymieszaj. Musztardą posmaruj mięso i posyp przyprawami.
Karczek włóż do rękawa do pieczenia końcówki zwiąż i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. i piecz karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na każdy kilogram. Po upieczeniu podawać na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlinę do kanapek. Smacznego.