Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie z przyprawami idealna na ciepło i zimno, jako dodatek do obiadu lub jako wędlina do kanapek
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1789
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22022
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 541
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1789
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22022
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Czosnek obierz przeciśnij przez praskę dodaj sól i wymieszaj. Końcem noża ponacinaj karczek i powkładaj czosnek z solą resztę przypraw wymieszaj. Musztardą posmaruj mięso i posyp przyprawami.
Karczek włóż do rękawa do pieczenia końcówki zwiąż i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. i piecz karczek około 1,5 godziny. Mięso należy piec 1 godzinę na każdy kilogram. Po upieczeniu podawać na ciepło do obiadu lub na zimno jako wędlinę do kanapek. Smacznego.