Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie domowej wędliny nigdy nie było łatwiejsze...
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 153
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Szukamy w sklepie mięsa raczej węższego by nie trzeba było szczególnie przy nim kombinować. My kupiliśmy karkówkę taką, że musieliśmy ją rozciąć, ponownie zwinąć i związać sznurkiem. Miało to pewną zaletę bo przyprawy rozłożyły się też w środku gotowego produktu. Nacieramy mięso mocno czosnkiem i przyprawami. Odstawiamy na noc do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego wysypujemy połowę opakowania soli. Karkówkę związujemy sznurkiem by ja zaokrąglić i układamy na soli. Resztą obsypujemy mięso z wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem 1,5 godziny. Naczynie żaroodporne przykrywamy.
Po tym czasie wyjmujemy mięso z naczynia i pozwalamy mu odpocząć na desce bez krojenia. Studzimy i podajemy z chlebem i chrzanem. Więcej przepisów na domową wędlinę na blogu. Link pod wpisem. Zapraszamy.