Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie domowej wędliny nigdy nie było łatwiejsze...
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20031
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 534
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7074
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20031
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 534
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 635
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7074
Składniki
Szukamy w sklepie mięsa raczej węższego by nie trzeba było szczególnie przy nim kombinować. My kupiliśmy karkówkę taką, że musieliśmy ją rozciąć, ponownie zwinąć i związać sznurkiem. Miało to pewną zaletę bo przyprawy rozłożyły się też w środku gotowego produktu. Nacieramy mięso mocno czosnkiem i przyprawami. Odstawiamy na noc do lodówki.
Do naczynia żaroodpornego wysypujemy połowę opakowania soli. Karkówkę związujemy sznurkiem by ja zaokrąglić i układamy na soli. Resztą obsypujemy mięso z wierzchu. Pieczemy w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem 1,5 godziny. Naczynie żaroodporne przykrywamy.
Po tym czasie wyjmujemy mięso z naczynia i pozwalamy mu odpocząć na desce bez krojenia. Studzimy i podajemy z chlebem i chrzanem. Więcej przepisów na domową wędlinę na blogu. Link pod wpisem. Zapraszamy.