Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej marynacie, podane z ziemniakami i mizerią. Tak przygotowany karczek jest soczysty i aromatyczny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1855
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1855
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Składniki
Karczek pokrój na cztery plastry, opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj w miseczce, dodaj olej. Tak przygotowaną marynatą natrzyj plastry karczku i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Frytkownice beztłuszczową nagrzej do 180 st. i w szufladzie ułóż plastry karczku. Piec około 25-30 minut w połowie pieczenia możesz przewrócić na drugą stronę. Upieczone plastry karczku podaj z ugotowanymi ziemniakami i mizerią.