Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej marynacie, podane z ziemniakami i mizerią. Tak przygotowany karczek jest soczysty i aromatyczny.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16908
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 439
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 52
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2669
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16908
Święto zakochanych to doskonała okazja do spędzenia razem wieczoru, najlepiej...
Odsłon: 439
Błyskawiczna i smaczna zupa paprykowa, którą przygotujesz z zaledwie kilku sk...
Odsłon: 52
Kuchnia kurpiowska bazuje na produktach roślinnych – warzywach, kaszach, ziem...
Odsłon: 2669
Składniki
Karczek pokrój na cztery plastry, opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj w miseczce, dodaj olej. Tak przygotowaną marynatą natrzyj plastry karczku i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Frytkownice beztłuszczową nagrzej do 180 st. i w szufladzie ułóż plastry karczku. Piec około 25-30 minut w połowie pieczenia możesz przewrócić na drugą stronę. Upieczone plastry karczku podaj z ugotowanymi ziemniakami i mizerią.