Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej marynacie, podane z ziemniakami i mizerią. Tak przygotowany karczek jest soczysty i aromatyczny.
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 838
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 103
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 838
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 70
Składniki
Karczek pokrój na cztery plastry, opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj w miseczce, dodaj olej. Tak przygotowaną marynatą natrzyj plastry karczku i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Frytkownice beztłuszczową nagrzej do 180 st. i w szufladzie ułóż plastry karczku. Piec około 25-30 minut w połowie pieczenia możesz przewrócić na drugą stronę. Upieczone plastry karczku podaj z ugotowanymi ziemniakami i mizerią.