Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej marynacie, podane z ziemniakami i mizerią. Tak przygotowany karczek jest soczysty i aromatyczny.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 357
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15155
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3088
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 357
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15155
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3088
Składniki
Karczek pokrój na cztery plastry, opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy wymieszaj w miseczce, dodaj olej. Tak przygotowaną marynatą natrzyj plastry karczku i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Frytkownice beztłuszczową nagrzej do 180 st. i w szufladzie ułóż plastry karczku. Piec około 25-30 minut w połowie pieczenia możesz przewrócić na drugą stronę. Upieczone plastry karczku podaj z ugotowanymi ziemniakami i mizerią.