Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla mnie super danie, zachęcam
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 96
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5813
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4000
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 111
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 96
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5813
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4000
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 111
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Składniki
1. karkówkę pokroić na kotlety, posypać solą i pieprzem odstawić na kilka godz do lodówki, 2. kapustę obgotować przez 20 min, odcedzić, 3. cebulę pokroić w plasterki, poddusić na łyżce oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki, dusić do odparowania płynu, wymieszać z kapustą, dodać liść laurowy, doprawić solą i pieprzem, 4. kotlety obsmażyć na rumiano, 5. w naczyniu ułożyć warstwę kapusty na to kotlety, na wierzch wyłożyć kapustę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st do miękkości (ok 60 min, potrawę można przykryć folią aluminiową, żeby kapusta się nie przypiekła), podawać z ziemniakami lub pieczywem, smacznego