Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla mnie super danie, zachęcam
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
1. karkówkę pokroić na kotlety, posypać solą i pieprzem odstawić na kilka godz do lodówki, 2. kapustę obgotować przez 20 min, odcedzić, 3. cebulę pokroić w plasterki, poddusić na łyżce oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki, dusić do odparowania płynu, wymieszać z kapustą, dodać liść laurowy, doprawić solą i pieprzem, 4. kotlety obsmażyć na rumiano, 5. w naczyniu ułożyć warstwę kapusty na to kotlety, na wierzch wyłożyć kapustę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st do miękkości (ok 60 min, potrawę można przykryć folią aluminiową, żeby kapusta się nie przypiekła), podawać z ziemniakami lub pieczywem, smacznego