Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek pieczony w kapuście

Karczek pieczony w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 1130

dla mnie super danie, zachęcam

Składniki

  • karkówka wieprzowa 60-70 dag
  • kapusta kiszona 60 dag
  • pieczarki 30-40 dag
  • cebula 1 szt
  • sól, pieprz, sos sojowy, liść laurowy
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. karkówkę pokroić na kotlety, posypać solą i pieprzem odstawić na kilka godz do lodówki,
    2. kapustę obgotować przez 20 min, odcedzić,
    3. cebulę pokroić w plasterki, poddusić na łyżce oleju, dodać pokrojone w plastry pieczarki, dusić do odparowania płynu, wymieszać z kapustą, dodać liść laurowy, doprawić solą i pieprzem,
    4. kotlety obsmażyć na rumiano,
    5. w naczyniu ułożyć warstwę kapusty na to kotlety, na wierzch wyłożyć kapustę, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st do miękkości (ok 60 min, potrawę można przykryć folią aluminiową, żeby kapusta się nie przypiekła), podawać z ziemniakami lub pieczywem,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń