Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek pieczony w kapuście z grzybami

Karczek pieczony w kapuście z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 431 Ocena: 6143

Dodano:

Odsłon: 647

moje ulubione danie, goście też zawsze go zachwalają

Składniki

  • karkówka wp 1 kg
  • kapusta kiszona 1- 1,5 kg
  • cebula 1 duża
  • grzyby suszone garść
  • olej
  • sól, pieprz, sos sojowy
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karczek pieczony w kapuście z grzybami

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, pokroić na kotlety, posolić i popieprzyć, odstawić na godzine,
    2. grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokroić (niezbyt drobno),
    3. kapustę podgotować 10 min, odcedzić,
    4. cebule posiekać, podsmazyć na oleju, dodać pokrojone grzyby, wymieszać z kapustą, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym,
    5. kotlety podsmażyć na rumiano na oleju,
    6. w naczyniu ułozyć cienką warstwę kapusty, na to kotlety, przykryć kapustą, polać kilkoma łyzkami wywaru z gotowania grzybów
    7. naczynie przykryć folią, piec ok 80 min w 180 st,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń