Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe, którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a jest przepyszne. Osobiście najczęściej podaję je z kluseczkami śląskimi :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1441
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na 1 cm plastry, a następnie lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem, majerankiem, obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w grube piórka. Pieczarki i cebulę podduszamy chwilę na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Ogórki konserwowe kroimy w słupki, dodajemy do podsmażonych warzyw. Zalewę z ogórków mieszamy z ketchupem i przecierem pomidorowym - wlewamy do warzyw i mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, na nie wykładamy warzywa (możemy ułożyć warstwowo - mięso, warzywa, mięso, warzywa). Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 60 min. aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kluskami śląskimi, kopytkami, ryżem lub gotowanymi ziemniakami.