Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe, którego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu, a jest przepyszne. Osobiście najczęściej podaję je z kluseczkami śląskimi :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 132
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 185
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 284
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 132
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 185
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 284
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na 1 cm plastry, a następnie lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem, majerankiem, obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w grube piórka. Pieczarki i cebulę podduszamy chwilę na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Ogórki konserwowe kroimy w słupki, dodajemy do podsmażonych warzyw. Zalewę z ogórków mieszamy z ketchupem i przecierem pomidorowym - wlewamy do warzyw i mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, na nie wykładamy warzywa (możemy ułożyć warstwowo - mięso, warzywa, mięso, warzywa). Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 60 min. aż mięso będzie miękkie. Podajemy z kluskami śląskimi, kopytkami, ryżem lub gotowanymi ziemniakami.