Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki karczek można też zrobić na grillu lub patelni grillowej :))
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 336
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 259
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 336
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 259
Składniki
mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać olej z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i gyrosem. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim każdy plaster karczku. w misce układać karczek warstwami i każdą warstwę przelewać olejem z przyprawami. Odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Na patelnie nie trzeba dawać tłuszczu. Rozgrzać patelnię i smażyć każdy kawałek po 7 min z obu stron. Smacznego