Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzeba tylko 3 składników i ok. 5 minut by przygotować to pyszne danie obiadowe. Zaskakujące prawda? Smak też Was zaskoczy – mięso jest mięciutkie, idealnie doprawione dzięki zupie cebulowej i kremowe dzięki śmietanie. Warto spróbować :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5710
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 95
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 114
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 632
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5710
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 95
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 114
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 632
Składniki
Karczek myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z zupami cebulowymi (proszkiem) i zalewamy karczek. Wstawiamy do lodówki na parę godzin - najlepiej na noc. Rano mięso obracamy w naszej zalewie i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez przykrywania). Podajemy np. z ziemniakami puree.