Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzeba tylko 3 składników i ok. 5 minut by przygotować to pyszne danie obiadowe. Zaskakujące prawda? Smak też Was zaskoczy – mięso jest mięciutkie, idealnie doprawione dzięki zupie cebulowej i kremowe dzięki śmietanie. Warto spróbować :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5829
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 15098
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 315
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5829
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 15098
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 315
Składniki
Karczek myjemy i kroimy na plastry o grubości 1 cm, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z zupami cebulowymi (proszkiem) i zalewamy karczek. Wstawiamy do lodówki na parę godzin - najlepiej na noc. Rano mięso obracamy w naszej zalewie i pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (bez przykrywania). Podajemy np. z ziemniakami puree.