Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek z grilla

Karczek z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4761

Dodano:

Odsłon: 1855

Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten karczek ,długo marynowany w ziołach. Polecam ...

Składniki

  • Marynata :
  • oliwa z oliwek 1/2 szklanki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • liście laurowe 4 szt
  • musztarda kremska 1 łyżka
  • czosnek ząbki 4 szt
  • Mięso :
  • karczek 800 g
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karczek umyć, osuszyć i pokroić w plastry grubości ok. 0,5 cm. Do oliwy dodać wszystkie przyprawy i drobno skrojony czosnek-wymieszać. Mięso zanurzyć w marynacie i odstawić do lodówki na całą noc.

  2. Piec na rozgrzanym grillu przez 10 min. z każdej strony. Podawać np. z chipsami ziemniaczanymi i brokułem z wody.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń