Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek z suszonymi pieczarkami w sosie własnym.

Karczek z suszonymi pieczarkami w sosie własnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17969

Dodano:

Odsłon: 649

Delikatne i kruche mięso podkreślone smakiem suszonych pieczarek. Serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karczek z suszonymi pieczarkami w sosie własnym.

Przygotowanie

  1. Umyty i wysuszony ręcznikiem papierowym karczek pokroić w plastry.
    Obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron.
    Na głębszej patelni usmażony karczek zalać wodą ,by był przykryty.
    Wrzucić dwie garści suszonych pieczarek,przykryć i gotować do miękkości mięsa i grzybków.

    Pod koniec dać posiekaną natkę oraz zrobić zaczepkę z łyżki mąki i zimnej wody,którą należy dolać do mięsa.

    Doprawić do smaku.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń