Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na wspomaganie metabolizmu lub obniżenie cholesterolu!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1709
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1709
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Umyte karczochy można ugotować w lekko osolonej wodzie z kilkoma kroplami cytryny- lubią zczernieć. Karczochy trzeba obrać do serc z twardych liści- można je wyssać po ugotowaniu. Miałam mrożone serca więc także je ugotowałam- one już będą miały dodatek kwasku. Na patelni zeszkliłam na małym ogniu cebulę, potem dodałam czosnek, a gdy zaczął pachnieć dodałam obrane i pokrojone pomidory. Poza sezonem, lepiej użyć sosu pomidorowego. Sos pogotowałam z 15 minut z ziołami prowansalskimi. Doprawiłam go solą i chili. Pod koniec dodałam pokrojone w plasterki serca karczochów, posmażyłam chwilę, dodałam sera i natkę kolendry i wyłożyłam na ugotowany makaron. Pycha! Smacznego :)