Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, soczysta karkówka duszona z cebulką. Danie w sam raz na zimowy obiad:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3820
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3820
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Karkówkę płuczemy, osuszamy na papierowym ręczniku i delikatnie rozbijamy. Karkówkę przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem i majerankiem i opiekamy na oliwie z każdej strony.
Cebulkę lekko dusimy na łyżce oliwy z odrobiną soli i papryką. (należy uważać aby cebulka nie była zbyt miękka bo rozpadnie się podczas duszenia z mięskiem)
Dodajemy cebulę do karkówki i dusimy wszystko pod przykryciem do momentu aż karkówka będzie miękka. SMACZNEGO