Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówa w cebuli

Karkówa w cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3943

Dodano:

Odsłon: 21526

Pyszna, soczysta karkówka duszona z cebulką. Danie w sam raz na zimowy obiad:)

Składniki

  • 4 plastry karkówki (około 2 cm grubości)
  • 4 duże cebule
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • majeranek
  • papryka słodka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karkówa w cebuli

Przygotowanie

  1. Karkówkę płuczemy, osuszamy na papierowym ręczniku i delikatnie rozbijamy.
    Karkówkę przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem i majerankiem i opiekamy na oliwie z każdej strony.

  2. Cebulkę lekko dusimy na łyżce oliwy z odrobiną soli i papryką. (należy uważać aby cebulka nie była zbyt miękka bo rozpadnie się podczas duszenia z mięskiem)

  3. Dodajemy cebulę do karkówki i dusimy wszystko pod przykryciem do momentu aż karkówka będzie miękka.

    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń