Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka duszona w cebuli

Karkówka duszona w cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1125

Dodano:

Odsłon: 11014

Również w ten sposób możemy przygotować schab.

Składniki

5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka duszona w cebuli

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry (nie rozbijać), oprószyć z każdej strony odrobiną Vegety i pieprzu. Następnie na smalcu podsmażyć z każdej strony na złoty kolor.

  2. Gdy karkówka będzie już podsmażona to kładziemy na nią cebulę pokrojoną w półksiężyce lub w plastry i posypujemy Vegetą (uważać żeby nie przesadzić, bo zawsze można dosmaczyć mięso). Kolejno dodajemy niewielką ilość wody ok. 200ml (zawsze można dolać) i dusiły pod przykryciem na małym ogniu aż cebula zmięknie.

    W razie konieczności można dosmaczyć mięso według własnego gustu.


    SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń