Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Również w ten sposób możemy przygotować schab.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 445
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 183
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 445
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 183
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry (nie rozbijać), oprószyć z każdej strony odrobiną Vegety i pieprzu. Następnie na smalcu podsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Gdy karkówka będzie już podsmażona to kładziemy na nią cebulę pokrojoną w półksiężyce lub w plastry i posypujemy Vegetą (uważać żeby nie przesadzić, bo zawsze można dosmaczyć mięso). Kolejno dodajemy niewielką ilość wody ok. 200ml (zawsze można dolać) i dusiły pod przykryciem na małym ogniu aż cebula zmięknie. W razie konieczności można dosmaczyć mięso według własnego gustu. SMACZNEGO.