Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Również w ten sposób możemy przygotować schab.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2632
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1628
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 80
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2632
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1628
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry (nie rozbijać), oprószyć z każdej strony odrobiną Vegety i pieprzu. Następnie na smalcu podsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
Gdy karkówka będzie już podsmażona to kładziemy na nią cebulę pokrojoną w półksiężyce lub w plastry i posypujemy Vegetą (uważać żeby nie przesadzić, bo zawsze można dosmaczyć mięso). Kolejno dodajemy niewielką ilość wody ok. 200ml (zawsze można dolać) i dusiły pod przykryciem na małym ogniu aż cebula zmięknie. W razie konieczności można dosmaczyć mięso według własnego gustu. SMACZNEGO.