Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amatorzy kawy będą zachwyceni tak przygotowanym mięsem,doskonale smakuje z kluskami śląskimi,kaszą gryczaną czy ziemniakami,a przy tym robi się praktycznie samo,zachęcam do spróbowania!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5732
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4666
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5732
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4666
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 228
Składniki
Karkówkę opłukać pod bieżącą wodą osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na plastry oprószyć uniwersalną przyprawą do mięs. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić z każdej strony mięso,dodać pokrojoną cebulę dowolnie jak kto lubi oraz pokrojone na plasterki ząbki czosnku,wlać około 3/4 szklanki wody i zaparzoną mocną kawę,przykryć garnek i dusić wszytko razem około 40 minut-aż mięso będzie miękkie. Wtedy doprawiamy solą ziołami do smaku,zagęszczamy mąką rozrobioną w mleku,zagotowujemy i zestawiamy z ognia.