Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, soczysty karczek duszony w pysznym, grzybowym sosie. A do niego ziemniaki i ulubiona surówka. Jednym słowem smaczny i pożywny obiad, przy którym wcale się nie napracujemy.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15113
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3413
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1720
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15113
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3413
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8906
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i oprószyć mąką. W rondlu stopić 2 łyżki masła i na silnym ogniu zarumienić mięso ze wszystkich stron i zmniejszyć płomień. Cebulę posiekać, grzyby pokroić na ćwiartki. Na patelni stopić resztę masła, zeszklić cebulę, dodać grzyby i dusić razem około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Po czym całość przełożyć do mięsa i zalać bulionem. Przykryć i dusić na małym ogniu około godziny. Pod koniec wsypać tarty chleb, wymieszać i dusić jeszcze 10 minut. W razie potrzeby doprawić.