Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki, soczysty karczek duszony w pysznym, grzybowym sosie. A do niego ziemniaki i ulubiona surówka. Jednym słowem smaczny i pożywny obiad, przy którym wcale się nie napracujemy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i oprószyć mąką. W rondlu stopić 2 łyżki masła i na silnym ogniu zarumienić mięso ze wszystkich stron i zmniejszyć płomień. Cebulę posiekać, grzyby pokroić na ćwiartki. Na patelni stopić resztę masła, zeszklić cebulę, dodać grzyby i dusić razem około 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Po czym całość przełożyć do mięsa i zalać bulionem. Przykryć i dusić na małym ogniu około godziny. Pod koniec wsypać tarty chleb, wymieszać i dusić jeszcze 10 minut. W razie potrzeby doprawić.