Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok z kiszonych ogórków sprawia, że mięso jest kruche i smaczne. Polecam do wypróbowania.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1150
Składniki
Karkówkę pokroić w 2 cm płaty. Przełożyć do głębokiej miski i zalać sokiem z kiszonych ogórków na 12 godzin. Osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i niewielką ilością soli (pamiętajmy, że sok z ogórków jest wystarczająco słony). Zrumienić na oleju lub smalcu (uważam, że na smalcu jest smaczniejsza). Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i winem. Dodać pokrojone warzywa, sos Barbecue, liście i ziele oraz pokrojone w cząstki jabłka, powidła śliwkowe i majeranek. Piec pod przykryciem ponad godzinę w tem. 180 stopni. Po tym czasie delikatnie wyjąć mięso, liście i ziele . Sos razem z warzywami zmiksować. Włożyć mięso do zmiksowanego sosu. Można doprawić łyżką śmietany.