Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz karkówkę, wypróbuj ten przepis!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
mięso umyj i osusz, przełóż do miski w drugiej misce połącz ketchup, ocet i pastę chilli, dokładnie wymieszaj przełóż tę marynatę do miski z mięsem i dokładnie wytaptaj
mięso w niej, uważaj na oczy jeśli robisz to rękoma, żeby ich nie potrzeć z tą ostrą marynatą, bo będzie piekło, oj będzie ( jeśli już udało Ci się wetrzeć ostrą pastę w oko to na pieczenie nie woda! woda tylko pogarsza sprawę, użyj mleka)
miskę z mięsem i marynatą odstaw do lodówki na dobę po tym czasie miskę wyjmij z lodówki, na patelni podgrzej olej i usmaż kotlety na rumiano z każdej strony, a następnie, nie zdejmując ich z patelni, zalej wodą do poziomu mięsa i duś pod przykryciem ok godzinę ma małym ogniu, żeby mięso stało się miękkie
pod koniec duszenia, w kubku wymieszaj mąkę z jogurtem i dodaj gorącego sosu z patelni by zahartować zawartość kubka, aby na patelni jogurt nam się nie zważył, dodaj tak przygotowany sos na patelnię i wymieszaj, sos na patelni ładnie zgęstnieje