Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz karkówkę, wypróbuj ten przepis!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8725
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7407
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5064
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328119
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8725
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7407
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5064
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328119
Składniki
mięso umyj i osusz, przełóż do miski w drugiej misce połącz ketchup, ocet i pastę chilli, dokładnie wymieszaj przełóż tę marynatę do miski z mięsem i dokładnie wytaptaj
mięso w niej, uważaj na oczy jeśli robisz to rękoma, żeby ich nie potrzeć z tą ostrą marynatą, bo będzie piekło, oj będzie ( jeśli już udało Ci się wetrzeć ostrą pastę w oko to na pieczenie nie woda! woda tylko pogarsza sprawę, użyj mleka)
miskę z mięsem i marynatą odstaw do lodówki na dobę po tym czasie miskę wyjmij z lodówki, na patelni podgrzej olej i usmaż kotlety na rumiano z każdej strony, a następnie, nie zdejmując ich z patelni, zalej wodą do poziomu mięsa i duś pod przykryciem ok godzinę ma małym ogniu, żeby mięso stało się miękkie
pod koniec duszenia, w kubku wymieszaj mąkę z jogurtem i dodaj gorącego sosu z patelni by zahartować zawartość kubka, aby na patelni jogurt nam się nie zważył, dodaj tak przygotowany sos na patelnię i wymieszaj, sos na patelni ładnie zgęstnieje