Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla robiących pierwszy raz. Wyśmienity obiad dla całej rodziny. Karkówka w ten sposób przygotowana jest krucha a w połączeniu z kiszona kapustą jest po prostu wyśmienita. Zapraszam na film na moj kanał na youtube /Mangiare u Ewki.
W tym roku zamiast miodownika przygotuj piernikowca! Składa się z pysznych wa...
Odsłon: 2449
Zapiekanka grecka to warstwowa zapiekanka przygotowana na bazie mięsa mielone...
Odsłon: 61
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 21
W tym roku zamiast miodownika przygotuj piernikowca! Składa się z pysznych wa...
Odsłon: 2449
Zapiekanka grecka to warstwowa zapiekanka przygotowana na bazie mięsa mielone...
Odsłon: 61
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 21
Składniki
Składniki na marynatę wymieszać i odstawić na 15 minut, aż się przegryzą. W międzyczasie karkówkę umyć osuszyć ręcznikiem kuchennym ,pokroić na plastry o grubości 1 cm.(karkówki nie rozbijamy) Karkówkę wrzucić do miski i dobrze wymasować z marynatą . Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 5 godzin. a najlepiej zrobić to wieczorem i wstawić na całą noc
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni funkcja góra ,dół. Teraz przygotowujemy karkówkę do pieczenia. Potrzebne nam będzie naczynie żaroodporne z pokrywą. Kapustę kiszoną jeśli jest za kwaśna lekko przepłukać pod bieżącą wodą. Kapustę poszatkować i doprawić wg własnego uznania. Ja osobiście nie doprawiałam i nie płukałam ,gdyż była w sam raz do użycia .
Na dno naczynia położyłam część kapusty na to położyłam plastry karkówki wszystko to przykryłam pozostałą częścią kapusty całość polałam 100 ml wody. Przykryłam i wstawiłam na środkową półkę piekarnika .Całość piekłam w temperaturze 190 stopni przykryte przez 1 godzinę i 50 minut. Piekarnik włączony funkcja góra ,dół.
Tak upieczona karkówka jest przepyszna. Dodatkiem do karkówki mogą być gotowane ziemniaki. Zapraszam na film na mój kanał ,zobacz krok po kroku jakie to proste. Buon appetito! Na inne przepisy z karkówki zapraszam cię tutaj na moją stronę. Smacznego!