Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla robiących pierwszy raz. Wyśmienity obiad dla całej rodziny. Karkówka w ten sposób przygotowana jest krucha a w połączeniu z kiszona kapustą jest po prostu wyśmienita. Zapraszam na film na moj kanał na youtube /Mangiare u Ewki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3832
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 758
Składniki
Składniki na marynatę wymieszać i odstawić na 15 minut, aż się przegryzą. W międzyczasie karkówkę umyć osuszyć ręcznikiem kuchennym ,pokroić na plastry o grubości 1 cm.(karkówki nie rozbijamy) Karkówkę wrzucić do miski i dobrze wymasować z marynatą . Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 5 godzin. a najlepiej zrobić to wieczorem i wstawić na całą noc
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni funkcja góra ,dół. Teraz przygotowujemy karkówkę do pieczenia. Potrzebne nam będzie naczynie żaroodporne z pokrywą. Kapustę kiszoną jeśli jest za kwaśna lekko przepłukać pod bieżącą wodą. Kapustę poszatkować i doprawić wg własnego uznania. Ja osobiście nie doprawiałam i nie płukałam ,gdyż była w sam raz do użycia .
Na dno naczynia położyłam część kapusty na to położyłam plastry karkówki wszystko to przykryłam pozostałą częścią kapusty całość polałam 100 ml wody. Przykryłam i wstawiłam na środkową półkę piekarnika .Całość piekłam w temperaturze 190 stopni przykryte przez 1 godzinę i 50 minut. Piekarnik włączony funkcja góra ,dół.
Tak upieczona karkówka jest przepyszna. Dodatkiem do karkówki mogą być gotowane ziemniaki. Zapraszam na film na mój kanał ,zobacz krok po kroku jakie to proste. Buon appetito! Na inne przepisy z karkówki zapraszam cię tutaj na moją stronę. Smacznego!