Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mięciutką karkówkę pieczoną w przepysznej marynacie keczupowej
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 544
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3864
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 544
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę przełożyć do miski i dobrze wymieszać. Mięso umyć i pokroić w grubsze plastry. Cebulę pokroić w piórka. Do dużej miski przełożyć mięso, pokrojoną cebulę oraz marynatę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na jakieś pół godziny. Po tym czasie karkówkę wyłożyć na płaską i szeroką blaszkę do pieczenia i piec w 200C przez ok 1,5 h. Ostatnie pół godziny zmniejszyć temp do 180 C. Czas pieczenia może być jednak różny- wszystko zależy od piekarnika i od grubości pokrojonego mięsa. Karkówkę w takiej marynacie można upiec również w sezonie letnim na grillu:) Karkówka po upieczeniu jest mięciutka a podczas pieczenia można ze 2 razy ją przewrócić. Smacznego!