Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mięciutką karkówkę pieczoną w przepysznej marynacie keczupowej
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 178
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1942
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4447
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 178
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1942
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4447
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę przełożyć do miski i dobrze wymieszać. Mięso umyć i pokroić w grubsze plastry. Cebulę pokroić w piórka. Do dużej miski przełożyć mięso, pokrojoną cebulę oraz marynatę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na jakieś pół godziny. Po tym czasie karkówkę wyłożyć na płaską i szeroką blaszkę do pieczenia i piec w 200C przez ok 1,5 h. Ostatnie pół godziny zmniejszyć temp do 180 C. Czas pieczenia może być jednak różny- wszystko zależy od piekarnika i od grubości pokrojonego mięsa. Karkówkę w takiej marynacie można upiec również w sezonie letnim na grillu:) Karkówka po upieczeniu jest mięciutka a podczas pieczenia można ze 2 razy ją przewrócić. Smacznego!